LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 19, 2021

euROpeanul – o publicatie gratuita in 100.000 exemplare

Publicatia eurROPeanul va fi disponibila in gari, la agentiile de voiaj, in trenurile InterCity, la prefecturi si la centrele de consiliere pentru cetateni. Pana la sfarsitul acestui an vor aparea sase numere. Urmatorul numar va aparea incepand cu data de 19 octombrie a.c.

Nume de referinta semneaza articolele pe care le veti putea citi in paginile euROpeanului. Ioana Morovan (redactor sef), Alexandru Lazescu, Ioana Speteanu, Gabriel Giurgiu, Octavian Jora si Manuela Preoteasa (consultanti seniori) sunt jurnalistii care ne vor ajuta sa intelegem mai bine care sunt consecintele faptului ca, incepand de la 1 ianuarie 2007, Romania va deveni stat membru al UE.

Interviuri cu o serie de personalitati vor sta alaturi de articole in care echipa redactionala va incerca sa explice notiuni complexe si din ce in ce mai prezente in limbajul cotidian al romanilor.

In primul numar al euROpeanului, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, ne spune ce vor insemna cele 80 de zile ramase pana la data oficiala a aderarii.

Ministrul integrarii europene, Anca Daniela Boagiu, ne explica de ce Europa nu inseamna numai lapte si miere sau bani picati din cer, dar ne spune si ca a fi european inseamna, probabil, cea mai mare sansa din istoria moderna a Romaniei.

In aceasta prima aparitie a euROpeanului veti gasi un articol in care sunt traduse concluziile ultimului raport de tara intocmit de Comisia Europeana pentru Romania, materiale despre cele mai cautate slujbe in UE sau care ne invata cum sa scoatem bani din agricultura, o coloana care descifreaza euromiturile, dar si o analiza a sistemului de invatamant romanesc vazut din perspectiva europeana.

Si pentru ca bilunarul si-a propus sa fie cat mai aproape de cetateni, realizatorii sai vor fi in permanenta legatura cu cei carora le este destinat: o adresa postala, dar si una electronica sunt la dispozitia cititorilor (europeanul@chelgate.ro).

Publicatia este editata de Ministerul Integrarii Europene si realizata de catre un consortiu format din Chelgate Romania, EurActiv Romania si Directa.

Partener media si de continut: HotNews.ro.

07 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT