LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, June 26, 2019

Dell a mai retras 100 de mii de acumulatori Sony

Dell, cel mai mare producator de computere personale din lume, a anuntat luni ca numarul acumulatorilor retrasi de pe piata a crescut de la 4,1 milioane la aproximativ 4,2 milioane de unitati, in urma aparitiei unor noi informatii privind siguranta acumulatorilor cu celule Sony, potrivit unui comunicat al companiei.

Pe data de 16 august 2006, Dell a anuntat ca va retrage de pe piata peste patru milioane de baterii, care risca sa ia foc. Majoritatea laptopurilor cu probleme legate de acumulatori sunt vandute in Statele Unite ale Amercii dar se crede ca exista si peste un milion vandute in afara Americii.

Laptopurile afectate au fost scoase pe piata intre aprilie 2004 si iulie 2006. Un purtator de cuvant al companiei Dell a declarat la acea data ca, in unele cazuri se poate produce un scurtcircuit care incinge bateria, aparand pericolul ca aceasta sa inceapa sa scoata fum sau sa ia foc.

Reprezentantul Dell a tinut sa afirme ca astfel de cazuri sunt rare dar compania a decis sa retraga peste patru milioane de baterii pentru a evita orice risc.

Potrivit expertilor, Sony va consemna costuri de aproximativ 400 de milioane de dolari dupa ce Dell, Apple, Lenovo, IBM, Toshiba si Sony, au rechemat de pe piata acumulatori produsi de compania japoneza.

Dell si Apple au rechemat aproape sase milioane de baterii Sony in luna august, iar IBM si Lenovo au anuntat saptamana trecuta ca vor inlocui peste 500.000 de acumulatori.

Grupul japonez a lansat un program de inlocuire a bateriilor produse, dar nu a oferit estimari privind costurile proiectului.

HotNews.ro, D.C., 02 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT