LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Secretele Mona Lisei au fost dezvaluite

Mona Lisa, misterioasa femeie imortalizata in capodopera din secolul 16 a lui Leonardo da Vinci, se afla dupa nasterea celui de-al doilea copil in momentul in care a fost pictata, a declarat un expert in arte francez.

Descoperirea a fost facuta de o echipa de oameni de stiinta din Canada, care au folosit raze infrarosii speciale si tehnologia tridimensionala pentru a se uita atent prin straturile impenetrabile, pana acum, de vopsea folosite.

Bruno Mottin de la Centrul de Cercetare si Restaurare al Muzeului Francez a declarat ca, in urma cercetarii cu mare atentie a picturii, s-a descoperit ca rochia Mona Lisei era acoperita de un voal transparent si foarte subtire.

“Acest tip de voal.. era purtat la inceputul secolului 16 in Italia de catre femeile insarcinate sau lauze. Acest voal nu a fost observat pana acum deoarece pictura a fost considerata a fi una intunecata si greu de examinat.”, a declarat Mottin.

“Acum putem afirma ca aceasta opera a lui Leonardo da Vinci a fost realizata pentru a comemora nasterea celui de-al doilea copil al Mona Lisei, ceea ce ne ajuta sa stabilim ca pictura dateaza din anul 1503.”

Tanara femeie a fost identificata ca fiind Lisa Gherardini, sotia negustorului Francesco de Giocondo. Aceasta a avut cinci copii.

Mottin a spus ca persoana nu si-a lasat parul desprins, ci de fapt purta o boneta din care doar cateva bucle reuseau sa scape. “Oamenii intotdeauna au scris ca Mona Lisei i-a fost permis sa isi lase parul desfacut, sa cada peste umeri. Aceast lucru a uimit istoricii deoarece femeile care isi lasau parul desprins in perioada Renasterii erau de obicei tinere sau femei vicioase.”

Expertii de la Consiliul National De Cercetare din Canada au declarat ca pictura nu se afla intr-o stare tocmai buna, dar ca aceasta nu se va deteliora prea mult daca va fi ingrijita cum se cuvine.

“Lemnul pe care Mona Lisa este pictata este sensibil la variatii ale temperaturii sau climatice. In orice caz, daca conditiile de depozitare curente vor fi mentinute, atunci nu va exista riscul de degradare.”, a declarat un reprezentant al Consiliului.

HotNews.ro, S.B., 27 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT