LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 19, 2021

O bratara dacica de 90 de mii de euro a fost gasita la Paris

O bratara daco-romana, provenita din siturile arheologice de la Sarmisegetuza, a fost identificata la o expozitie cu vanzare organizata la Paris. Intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor se arata ca bratara, realizata din aur de 24 K, cantareste un kilogram si era oferita spre vanzare, contra sumei de 90.000 de euro.

Licitatia era organizata in cadrul Expozitiei de la Grand Palais, din Paris iar bratara era expusa in standul firmei new-yorkeze “Adriana Gallerz”.

Atasatul de Afaceri Interne al MAI, prezent la aceasta expozitie, a sesizat prezenta bratarii Directiei Centrale a Politiei Judiciare Franceze. Bijuteria a fost confiscata si va fi recuperata de Romania printr-o Comisie Rogatorie Internationala. Politistii francezi l-au audiat pe proprietar, iar cazul a fost predat unui procuror.

Aceasta bratara este singura recuperata din totalul de 15 astfel de obiecte sustrase de infractorii romani din situl arheologic Sarmisegetuza. Celelalte piese sunt date in urmarire internationala, in cauza fiind efectuate cercetari de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul este unul deosebit de complex, avand in vedere ca “braconajul arheologic“ din Muntii Orastiei se transformase intr-o sursa deosebita de venituri pentru gruparile din lumea interlopa a orasului Deva.

Pe parcursul investigatiilor facute in acest caz, au aparut in atentia anchetatorilor numele fostului consilier prezidential Dan Iosif si cel al fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru.

HotNews.ro, D.G., 28 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT