Voiculescu o ataca din nou pe Monica Macovei

0

Dupa ce l-a acuzat in repetate randuri pe presedintele Basescu, liderul PC si-a oprit atentia asupra altui inalt demnitar: ministrul Justitiei. Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a prezentat miercuri un document din 1984, care arata ca actualul ministru al Justitiei ar fi semnat in alb un act de perchezitie.

Voiculescu i-a sugerat premierului sa o demita pe Macovei si sa se opuna numirii ei in functia de comisar european.

Conservatorii considera ca semnarea in alb a unui act de perchezitie constituie un act de incalcare a drepturilor omului, iar astfel de gesturi erau folosite in timpul regimului comunist doar de cei care doreau sa avanseze in functie.

Replica ministrului Justitiei nu s-a lasat asteptata. „Domnul Voiculescu a fluturat o hartie care nu are nicio valoare. Nu este datata, nu este inregistrata si nici nu are numele meu pe ea.

Doar din respect pentru opinia publica precizez ca nimeni nu a fost nici perchezitionat si nici arestat abuziv sub semnatura mea de procuror cat timp am indeplinit aceasta functie. Nu am dat autorizatii de perchezitii in alb”, spune Monica Macovei, intr-o informare publica.

Ministrul Justitiei a mai aratat ca atita timp cit a fost procuror, nu a facut nici un dosar politic si nu a avut nicio legatura cu Securitatea.

“Pentru informarea dlui Voiculescu – o autorizatie de perchezitie trebuia sa respecte o procedura anume: alaturi de cerinta completarii, aceasta trebuia sa aiba numar de inregistrare la Parchet, dosar inregistrat la Politie si/sau Parchet pe numele persoanei cercetate penal si sa fie in dublu exemplar( un exemplar in dosar si unul la sediul Parchetului)”, mai arata Macovei.

Conservatorii i-au solicitat, in urma cu cateva zile ministrului justitiei sa renunte la intentia de a candida pentru o functie de comisar european. Ei au amenintat ca, in caz contrat, vor face publice mai multe documente despre trecutul de “procuror ceausist” al ministrului.

Monica Macovei a reactionat dur la aceasta propunere, acuzandu-i pe conservatori de metode securiste si de incultura. Ea le-a spus ca pentru functia de comisar european nu se depun candidaturi, ci se fac numiri, care sunt analizate de organismele europene.

In plus, Monica Macovei nu si-a depus candidatura, pentru ca i se pare mai important sa isi termine mandatul de ministru al Justitiei.

HotNews.ro, D.G., 27 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *