LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, June 24, 2019

Presedintele Elvetiei: Temerile privind migrarea muncitorilor romani nu sunt motivate

Temerile privind migrarea fortei de munca dupa aderare nu sunt justificate in cazul Romaniei, a declarat, miercuri, presedintele Elvetiei, Moritz Leuenberger. El a subliniat ca o intelegere Elvetia-UE referitoare la libera circulatie a persoanelor va fi incheiata “cand va dori Uniunea Europeana “.

Intrebat daca in Elvetia exista temeri similare celor din unele state UE cu privire la o migrare masiva a muncitorilor din Romania si Bulgaria catre statele membre, Leuenberger a raspuns ca aceste temeri nu se sustin in cazul Romaniei.

Seful statului a precizat ca in Elvetia au avut loc, de-a lungul timpului, doua referendumuri referitoare la libera circulatie a fortei de munca intre Elvetia si statele UE. Daca la primul referendum aceste temeri existau, ulterior situatia s-a schimbat radical, a explicat presedintele Elvetiei.

Leuenberger a sosit in Romania cu ocazia Sommet-ului Froncofoniei si s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu. El a multumit Elvetiei pentru ca, in perioada 1996-2006, a finantat proiecte in Romania in valoare de 170 milioane de franci elvetieni, sumele fiind nerambursabile.

HotNews.ro, D.G., 27 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT