Richard Branson va dona trei miliarde de dolari pentru combaterea incalzirii globale

0

Miliardarul britanic Richard Branson care controleaza Grupul Virgin a declarat joi, la New York, in cadrul conferintei Clinton Global Initiative ca va contribuii, in urmatorii zece ani, cu suma de trei miliarde de dolari pentru combaterea incalzirii globale.

Potrivit Bloomberg, suma donata de Branson depaseste ca valoare toate contributiile facute anul trecut la conferinte pe teme de combatere a saraciei, sanatate si schimbari climatice organizate de lideri politici, oameni de afaceri sau de asociatiile non-profit.

“Indiferent cat de cinic ai fi, aceasta suma este foarte mare”, a spus fostul presedinte american Bill Clinton, organizatorul evenimentului.
Potrivit miliardarului, contributia va fi acoperita din profitul diviziei de transporturi a grupului.

“Al Gore a venit la Londra, si mi-a spus: Te afli intr-o pozitie ce poate face diferenta si daca tu faci un pas mare in fata si altii iti vor urma exemplul” a mai declarat Branson.

Fost vicepresedinte al Statelor Unite in administratia Clinton, Al Gore este un sustinator infocat al masurilor de reducere a emisiilor poluante si a utilizarii pe scara larga a energiei regenerabile.

La inceputul acestei luni, omul de afaceri britanic a anuntat crearea diviziei Virgin Fuels in care va investi aproape 400 de milioane de dolari pentru a finanta proiecte in domeniul energiei regenerabile cu scopul de a reduce dependenta fata de combustibilii traditionali.

HotNews.ro, D.C., 21 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *