LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Siemens si-a deschis centru de cercetare si la Cluj-Napoca

Siemens Program and System Engineering, una din companiile Siemens din Romania, care activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii, a inaugurat in data de 14 septembrie 2006 un nou centru de cercetare si dezvoltare la Cluj-Napoca, investitie in valoare de un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al companiei, centrul are in acest moment o suprafata de 1.000 metri patrati, urmand ca pana la sfarsitul anului suprafata acestuia sa se dubleze, iar numarul personalului sa ajunga la 100 de angajati.

“Am ales orasul Cluj-Napoca datorita universitatilor cu traditie existente aici, cu care avem deja parteneriate importante.

In plus, Siemens a mai inaugurat anul trecut la Cluj-Napoca un punct de lucru care activeaza in domeniul solutiilor medicale, al telecomunicatiilor si al aparaturii industriale, prin urmare colaborarea noastra cu orasul Cluj-Napoca este mai veche”, a declarat Alexander Simionescu, director general Siemens PSE Romania.

Locatia din Cluj-Napoca gazduieste cel de al doilea centru de cercetare si dezvoltare pe care Siemens PSE il detine in Romania, dupa cel inaugurat in 2001 la Brasov. In acest moment, sediul din Brasov are aproximativ 450 de angajati si o cifra de afaceri de sapte milioane de euro in ultimul an financiar.

Obiectul de activitate al celor doua centre este dezvoltarea de solutii de software in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si in organizarea companiei.

Dintre proiectele pe care Siemens PSE le-a realizat in Romania putem aminti proiectul “Hipath 4000” realizat pentru Porsche Romania, in cadrul caruia au fost implementate facilitati IP sau proiectul “eFrauda” realizat pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, prin care ministerul intentioneaza sa initieze lupta impotriva criminalitatii electronice prin intermediul retelei globale de comunicare.

La nivel global, divizia Siemens PSE are 6.200 de angajati care dezvolta solutii pentru alte divizii ale concernului sau pentru clienti externi in sapte tari europene, Turcia si China. In anul fiscal 2004/2005, grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 522 de milioane de euro.

HotNews.ro, D.C., 19 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT