LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Romexterra de catre MKB Bank

Consiliului Concurentei a anuntat marti ca va analiza operatiunea de concentrare economica care se va realiza in urma preluarii bancii Romexterra de catre MKB Bank Nyrt. In urma analizei, autoritatea va notifica reprezentantii celor doua institutii, iar in termen de 30 de zile de la data notificarii va fi luata o decizie in acest sens.

Cu cateva zile inaintea expirarii ofertei transmise tuturor actionarilor Romexterra Bank, MKB Bank si-a asigurat 50% plus o actiune, conditie minima necesara pentru a deveni actionarul strategic al bancii.

Oferta, care se va incheia pe 23 septembrie, este derulata printr-o societate cipriota, Demera Investments, care urmeaza sa transfere actiunile catre MKB.

Romexterra Bank este activa pe piata romaneasca a serviciilor bancare, pe piata serviciilor de leasing, prin Romexterra Leasing IFN si pe piata investitiilor financiare, prin Romexterra Finance.

La sfarsitul anului trecut, Romexterra Bank a inregistrat un profit brut de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in anul 2004, iar la finele primului trimestru al anului 2006, banca a obtinut un profit de 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada de referinta. In prezent, banca are o cota de piata de 0,9%.

MKB Bank Nyrt, membra a grupului BayernLB, nu este prezenta pe piata romaneasca prin nici o alta societate.

In prezent, MKB este a treia mare banca din Ungaria avand un profil universal, in portofoliul careia pot fi gasite produse si servicii dedicate atat persoanelor fizice cat si celor juridice, corporatii si IMM-uri.

HotNews.ro, D.C., 19 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT