LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, June 16, 2019

Datoria externa a ajuns la 29 de miliarde de euro!

Bancile sunt institutiile care se afla in spatele majorarii datoriei externe a Romaniei, rezul-ta dintr-un studiu publicat de Banca Nationala. Majoritatea imprumuturilor au fost contractate pe termen scurt. Dupa doi ani, daca se trage linie, rezulta ca datoria pe termen scurt a inregistrat cresteri de peste 70%.

Tendinta de majorare a acestei componente este mai veche: in ultimii sapte ani, angajamentele externe pe termen scurt au crescut mult mai rapid decat cele pe termen mediu si lung, in mare parte, sectorul privat fiind in spatele acestei majorari.

Fata de tarile din regiune, datoria externa a Romaniei are inca un nivel redus. Una dintre explicatii este situatia economiei romanesti la inceputul anului 1999 si ratingurile defavorabile acordate de agentiile internationale la vremea respectiva. Intre timp, notele acordate de agentiile de rating s-au imbunatatit considerabil.

Nerezidentii umfla datoria externa

Cea mai mare parte a datoriei externe pe termen scurt a bancilor era generata de depozitele nerezidentilor care obtineau randamente mult mai bune de la bancile romanesti decat de pe alte piete.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 18 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT