LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Valoarea exporturilor de produse si servicii IT romanesti va fi de circa 350 milioane euro

Productia industriei IT din Romania este destinata in proportie de 90% pentru piata externa, iar in 2006 se estimeaza ca exportul va fi de aproximativ 350 milioane de euro, a declarat marti, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy, cu ocazia lansarii in dezbatere publica a primei strategii de branding sectorial pentru domeniul IT.

Nagy a mai mentionat ca sectorul IT a avut in ultimii cinci ani o crestere medie de 25%, fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare economice din Romania.

Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, impreuna cu ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy, au lansat astazi, 12 septembrie 2006, in dezbatere publica, prima strategie de branding sectorial pentru domeniul IT.

In opinia ministrului delegat pentru comert, dinamica anuala de 22% a exportului de software si servicii si contributia la competitivitatea altor ramuri exportatoare, in principal cele de inalta tehnologie, pozitioneaza industria IT intre principalele sectoare care contribuie in acest an la cresterea dinamicii exportului romanesc.

Winkler a anuntat ca 2006 este primul an in care sumele alocate pentru Programul de promovare a exporturilor au fost consumate integral si a fost necesara suplimentarea acestora.

“Ne dorim ca, in anul care urmeaza, in 2007, sa avem o alocatie bugetara de peste 30 milioane lei. In cadrul Consiliului de Export ne-am angajat ca din acest buget sa finantam toate propunerile de participare la targuri, expozitii, misiuni economice, studii de piata si alte studii sectoriale care provin din sectorul IT”, a precizat Winkler.

Strategia de Branding de Export pentru Sectorul Tehnologiei Informatiei, precum si planul de actiuni pentru perioada 2006 – 2009, sunt supuse consultarii publice pe paginile de internet ale MCTI si MEC.

HotNews.ro, A.V., 12 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT