LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Agonia “creditului cu buletinul” se mai prelungeste o luna, doua

Agonia “creditului cu buletinul” se mai prelungeste o luna sau doua, deoarece Institutiile Financiare Nebancare (IFN) au transmis un numar mare de propuneri de modificare a normelor BNR, care urmeaza sa fie analizate de reprezentantii acesteia.

“Noi am publicat pe pagina de internet a BNR setul de norme pe care il propuneam, urmand ca acesta sa fie studiat si de catre cei carora li se adreseaza, adica de IFN-uri. Desigur, in urma analizei, reprezentantii IFN au considerat ca setul de norme propus de noi poate fi imbunatatit, drept pentru care ne-au trimis o serie de propuneri, pe care le analizam chiar in acest moment.

Cam intr-o luna, vom emite un al doilea set de norme, cel definitiv, pe care apoi il vom publica in Monitorul Oficial. Altfel spus, in circa doua luni, noile norme vor deveni functionale”, ne-a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Vasilescu mai spune ca niciodata nu a fost vorba de un termen-limita, respectiv 1 septembrie, pentru intrarea in vigoare a noilor norme, astfel ca notiunea de “amanare” poate fi usor fortata. “Nicaieri nu a fost vorba de data de 1 septembrie. Nu stiu de unde a preluat presa aceasta data, probabil de la trecerea la convertibilitatea totala a leului.

Cum nu a existat un termen-limita, nu se poate vorbi de amanare a lui”, e de parere Vasilescu.

Reprezentantii IFN-urilor spun ca BNR e obligata sa dea norme, mai ales pentru a linisti jucatorii bancari, dar spun si ca jucatorii nebancari vor incerca sa-si vada inainte de afaceri. “BNR face bine ca aduce reguli in piata. Noi insa ne vom conserva si chiar mari afacerea.

In cazul in care normele BNR vor incerca sa stranguleze creditul cu buletinul, luam in calcul ocolirea pe cai legale a acestor reglementari”, ne-a declarat reprezentantul unui IFN autorizat.

De asemenea, Dan Craciun, seful Credex (compania financiara cu care lucreaza Altex), spune ca, de cand BNR tot ameninta cu strangularea creditului cu buletinul, au avut timp sa pregateasca solutii “inovative”. “Piata creditului de consum a avut timp sa se pregateasca pentru aceste masuri – previzibile de mai mult timp. Se vor gasi solutii in concordanta cu cadrul legal creat”, a afirmat Craciun.

Gandul, 05 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT