LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Saturday, November 18, 2017

Telefonul fix se da pe net

Operatorii de telefonie fixa trebuie sa se adapteze la atacul tehnologiilor noi, care permit convorbirile gratuite pe Internet, precum si la substitutia fix-mobil.

Companiile de telefonie fixa din intreaga lume se reorienteaza in prezent catre Internet si date, din instinct de supravietuire. Serviciile de voce oferite gratuit pe Internet, prin aplicatii de tip Skype (care, mai mult, permit chiar videoconferintele cu tarif zero), erodeaza masiv veniturile companiilor de telefonie fixa.

Acest lucru, impreuna cu mobilitatea si cu o serie de servicii oferite la pachet cu cele de voce de catre operatorii de telefonie mobila si care fac clientii fixului sa migreze catre mobil, a ridicat multe semne de intrebare legate de viitorul companiilor de telefonie fixa.

Cu aceste probleme se confrunta nu doar Romtelecom, ci si companii de talia Deutsche Telekom, France Telecom sau British Telecom. Toate au “muscat” din piata serviciilor de date sau a Internetului de banda larga, in dorinta de a supravietui declinului serviciilor de voce.

Dependenta ucide

Vasile Voicu, director executiv adjunct Operatiuni in Romtelecom, considera ca operatorii de comunicatii vor trebui sa devina mai putin dependenti de veniturile din apeluri de voce, avind in vedere ca industria se confrunta cu o erodare rapida a preturilor acestor produse.

“De aceea, veniturile din servicii de banda larga si date vor trebui sa compenseze aceste pierderi de venituri. Folosirea broadbandului va creste rapid in Romania, asa cum se intimpla si pe plan mondial. Cu o rata de crestere de la an la an, care ajunge chiar la 40-50%, broadbandul isi va consolida pozitia in industria de comunicatii in urmatorii ani”, considera Vasile Voicu.

Cotidianul, 15 aug 2006
Comment Form

  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te
  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en