LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Saturday, November 18, 2017

Populatia Romaniei se va diminua cu doua millioane

Populatia Romaniei s-a redus cu peste un milion de persoane din anul 1992, iar prognozele arata o scadere cu aproape doua milioane pana in anul 2020, in special in randul tinerilor cu varsta de pana la 24 de ani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Integrarii Europene, numarul persoanelor cu varsta de pana la 14 ani a scazut continuu de la 22,7% in 1992, pana la 15,9% in anul 2005. Numarul varstnicilor de peste 65 de ani a crescut de la 11% in anul 1992 pana la 14,7% in 2005, iar aceasta tendinta va continua.

Conform comunicatului, Uniunea Europeana se confrunta cu acelasi gen de probleme. In anul 2003, cresterea naturala a populatiei UE a fost de numai 0,04% pe an , iar toate noile state membre se confrunta cu scaderea numarului populatiei, exceptie facand Malta si Cipru. Natalitatea este mult sub nivelul de 2,1 copii/femeie.

Principalele probleme care contribuie la reducerea sporului natural sunt reprezentate de dificultatile in gasirea unei locuinte, problemele de pe piata muncii, schimbarea modului de viata si de munca, precum si varsta mai inaintata a parintilor la nasterea primului copi

HotNews.ro, G.I., 25 aug 2006
Comment Form

  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te
  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en