LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Friday, October 20, 2017

Marius Oprea: CNSAS va publica pe internet dosarele ofiterilor de securitate care detin functii publice

Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, consilierul pe probleme de securitate al premierului, Marius Oprea, a declarat ca, una din modificarile pe care le-a propus la ordonanta de urgenta, este eliminarea sintagmei de “politie politica” si inlocuirea ei cu notiunea de colaborare, fara alte nuante, vinovatia urmand a fi judecata de catre Colegiu.
El a mai precizat ca “dosarele tuturor ofiterilor care au colaborat cu securitatea si care ocupa demnitati publice, numiti sau alesi in anumite functii care pot crea incompatibilitati, va fi pus pe internet”.

Consilierul pe probleme de securitate al premierului a mai adaugat ca “ar trebui sa unificam inclusiv prevederile din aceasta ordonanta cu prevederile din legea lustratiei si sa renuntam la aceasta. Pentru ca, cu ajutorul a doua-trei articole, din punct de vedere tehnic, poti avea elementele de lustratie cuprinse in legea CNSAS”.

Marius Oprea a sustinut ca aceste modificari, si anume eliminarea sintagmei de “politie politica” si obligativitatea CNSAS de a publica numelor ofiterilor de securitate, vor fi gata la sfarsitul saptamanii viitoare si, din acel moment, vor reincepe dezbaterile in Comisia Juridica.

Prezent in aceeasi emisiune, directorul SAR, Sorin Ionita, a declarat ca, in ciuda faptului ca se renunta la termenul de “politie politica”, trebuie sa existe niste grade de vinovatie. “Ele exista, dar nu vom mai avea noi instrumentrul, poate, sa le separam foarte bine, dar cred ca se pot face lucruri in continuare dand in vileag dosarul respectiv.

Pe mine, daca m-au facut colaborator, si eu stiu ca am facut o chestie mica si tehnica, eu insumi vin, cum a facut si Mona Musca, si arat dosarul. Cine nu il face public, in continuare, probabil ca are ceva de ascuns”, a spus Sorin Ionita.

Radio MIX, 23 aug 2006
Comment Form

  • Jean Carlos: Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a înc
  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c