Duminica este cea mai calda zi a anului

0

Weekend fierbinte in Romania. Dupa o noapte tropicala, cu temperaturi care nu au coborat sub 20 de grade Celsius, inca o zi de canicula. Sambata, in unele zone din sudul tarii, mercurul termometrelor atinge valori de aproape 40 de grade. In plus, umezeala din aer face caldura si mai greu de suportat. Canicula a creat disconfort pentru multe persoane, in special pentru cardiaci.

Seviciul Ambulanta inregistreaza un numar foarte mare de apeluri. In Capitala, in ultimele 24 de ore, peste o mie de persoane au solicitat Salvarea.

O femeie de 60 de ani din Galati a murit, sambata, dupa ce a facut infarct din cauza caldurii. Femeia se afla intr-o statie de autobuz cand a lesinat, oamenii au chemat imediat o ambulanta care a transportat-o la spital, dar nu a mai putut fi salvata, transmite Radio Romania Actualitati.

30 de grade in aer si 25 de grade in apa marii – asa arata, sambata, la orele pranzului litoralul. Potrivit Radio Romania Actualitati, medicii constanteni au intervenit in ultimele 24 de ore la peste 200 de cazuri pentru a-i ajuta pe turistii care au avut stari de lesin, au facut insolatie sau au avut stari febrile.

Desi medicii recomanda celor veniti pe litoral sa evite expunerea la soare intre orele 11:00 si 16:00, plajele sunt pline.

Dupa cum transmite Realitatea TV, din cauza temperaturilor ridicate, pe caile ferate s-au aplicat restrictii de viteza pentru trenurile de calatori si cele de marfa. Limitarile sunt aplicate mai ales in zona de sud a tarii, acolo unde temperaturile in sina depasesc limita de 45 de grade celsius. Pana in prezent, insa, nu s-au inregistrat intreruperi ale circulatiei din cauza caldurii.

HotNews.ro, D. Mihai, 19 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *