LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Wednesday, August 16, 2017

BitDefender va lansa o noua tehnologie pentru securitatea datelor

Divizia BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN a lansat spre testare versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi inglobata in viitoarea sa linie de produse pentru servere si statiile de lucru.

Un program de tip rootkit este un set de instrumente software realizat cu scopul de a ascunde procese care ruleaza, fisiere sau informatii despre sistem, permitand astfel unui “intrus” accesul in sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows.

Rootkit-urile modifica de multe ori parti din sistemul de operare sau se instaleaza ca parti componente ale acestuia.

Specialistii considera ca, incepand de anul viitor, un produs de securitatate a datelor, fara tehnologia antirootkit nu va mai fi in masura sa protejeze calculatoarele in fata acestor amenintari. In plus, aplicatiile rootkit sunt realizate astfel incat administratorul de sistem sa nu observe ca exista un utilizator neautorizat al sistemului.

Cel mai cunoscut exemplu? Scandalul din 2005 legat de Sony, companie acuzata ca ar fi inclus un astfel de program pe CD-urile cu muzica. Compania japoneza a motivat decizia prin intentia de a proteja drepturile de autor si a impiedica copierea melodiilor. In final, Sony a realizat impactul negativ al acestei decizii si a scos de pe piata CD-urile care contineau astfel de software.

“Am inceput dezvoltarea acestei noi tehnologii inca de anul trecut. Acum, ea va putea fi testata de pasionatii de tehnologie de pe pagina de internet beta.bitdefender.com. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor amenintari in timp real” a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO

Agora News, 14 aug 2006
Comment Form

  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
  • Harry Felix: Përshëndetje, Shumë falënderime janë sinqerisht të sinqerta, Z. / Znj K
  • david: Aveți nevoie de un împrumut de 2% pentru a vă anula datoriile / facturile sau
  • Tatiana: Ma numesc Tatiana, nascuta la 18.05.1986. Daca e posibil Dl Becali sa imi expedi
  • coconu florin: coconuflorin@yahoo.com Email-ul meu. In mesajul de mai sus nu-l pusesem.
Click Now!