Banica jr., cel mai bine platit artist

0

Totalul sumelor incasate anul trecut de artistii din Romania, care revin din drepturile de autor, au fost de aproape noua milioane de lei noi.

Grupul de actori din serialul “Trasniti in NATO” difuzat de Prima TV a incasat, in 2005, cea mai mare suma din drepturile de autor, iar pe locul doi s-a situat Stefan Banica junior, care a devenit astfel cel mai bine platit interpret din Romania.

Banica este urmat de Nicola. Topul a fost publicat de Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM), ce a intocmit o lista cu artistii care au avut cele mai mari incasari din aceste drepturi, dar fara sa dea publicitatii sumele incasate de acestia. In 2004, topul a fost condus de formatia 3rei Sud Est, urmata de Holograf si de Andra.

La capitolul sume varsate de firme, clasamentul a fost facut pe domenii de activitate. Astfel, dintre operatorii prin cablu, cei mai multi bani i-a platit RCS&RDS, urmata de UPC Romania SA si de Astral. Dintre posturile de radio, radioul national a platit cel mai mult, urmat de Kiss FM si de Europa FM.

Cotidianul, 19 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *