LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Imprumuturile populatiei si ale firmelor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei

In luna iulie a acestui an, creditul neguvernamental, adica imprumuturile totale ale populatiei si ale companiilor, a crescut usor cu doar 3,9% fata de luna anterioara a anului curent si cu 57,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, nivelul imprumuturilor atingand valoarea de 79,4 miliarde lei, a anuntat joi Banca Nationala a Romaniei.

In perioada iulie 2005 – iulie 2006, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129,6%.

Potrivit comunicatului de presa al Bancii Centrale privind indicatorii monetari, in luna iulie a acestui an, imprumuturile totale ale populatiei si companiilor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei.

Daca in luna iunie a acestui an, creditul neguvernamental crescuse fata de luna anterioara cu 5,7%, pana la valoarea de 76,4 miliarde lei, in iulie, cresterea creditului neguvernamental a fost mai mica de doar 3,9%.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in iulie 2006, creditul neguvernamental a crescut cu 57,1% pe seama majorarii cu 106,5 la suta a componentei in lei si cu 23,8 la suta a componentei in valuta exprimata in lei.

Raportat la aceeasi perioada, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129%, in iulie ajungand pana la valoarea de 19,4 miliarde lei. Imprumuturile in lei catre companii au avut in perioada mentionata o crestere de 90%, pana la valoarea de 22,5 miliarde lei.

Finantarile totale in valuta acordate populatiei si companiilor au atins in luna iulie a acestui an valoarea de 37,3 miliarde lei. Din iulie anul trecut pana in iulie anul acesta, creditul neguvernamental in valuta acordat populatiei a crescut cu 50,5% pana la 12,6 miliarde lei, iar catre companii a crescut cu 13,4%, pana la valoarea de 24,7 miliarde lei.

Cresterea imprumuturilor in lei catre populatie a avut o crestere dinamica, Banca Nationala apreciind recent aceasta evolutie drept ingrijoratoare. In scopul temperarii creditarii, in luna iunie, BNR a majorat rata rezevelor minime obligatorii pentru pasivele in lei, cu scadenta mai mica de doi ani, de la 16% la 20%.

HotNews.ro, A.V., 31 aug 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT