LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

21.4 RON pronosticul investitorilor pentru Transelectrica

Un sondaj realizat pe Forumul AGF (www.agf.ro) releva faptul ca investitorii la bursa se asteapta la un pret de deschidere 21.4 RON pentru actiunile Transelectrica in prima zi de listare, in timp ce predictia pentru pretul de inchidere este de 22.5 RON.

Cele doua preturi au fost calculate ca media tuturor raspunsurilor in cadrul sondajului la care au participat un numar de 375 investitori la bursa.

Asteptarea investitorilor de 21.4 RON pentru pretul de deschidere este cu 27% mai mare decat pretul din oferta de 16.8 RON, in timp ce asteptarea pentru pretul de inchidere de 22.5 este cu 34% mai mare decat pretul din oferta.

Procentul celor care se asteapta ca dupa deschidere pretul sa creasca este de 68%, in timp ce doar 32% din investitori se asteapta ca pretul de inchidere va fi mai mic decat cel de deschidere.

Acest rezultat poate fi considerat o surpriza avand in vedere ca la precedentele listari Flamingo si Vrancart in prima zi de listare actiunile au scazut dupa deschidere, iar pretul de deschidere a fost atat maximul zilei dar a si ramas maximul istoric.

Daniel Iancu administratorul site-ului www.agf.ro a comentat rezultatul votului: “consider relevant rezultatul sondajului in a masura perceptia micilor investitori, avand in vedere ca au raspuns 375 de investitori dintr-un total de 10 000 de investitori la bursa.

Dar pretul corect de listare va fi dat in principal de deciziile de tranzactionare ce vor fi luate de marii investitori, care in cadrul IPO au manifestat un interes ridicat, rata de alocare pe transa marilor investitori fiind de 1 la 8.

Din acest motiv eu ma astept ca pretul de deschidere sa fie un pic mai mare decat cel rezultat ca medie a raspunsurilor in sondaj, probabil undeva in intervalul 22-25 RON si spre deosebire de Flamingo si Vrancart, eu cred ca ne putem astepta la un trend pozitiv pentru actiunile Transelectrica mai ales ca rezultatele la 6 luni sunt foarte bune.”

Actiunile Transelectrica urmeaza a fi listate la bursa marti, dupa ce compania a desfasurat in luna iunie o Oferta Publica Initiala la pretul de 16.8 RON prin care au fost oferite spre vanzare un numar de 7,33 milioane actiuni.

AGF, 28 aug 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT