Venituri in crestere cu peste 26% pentru grupul IPSOS

0

Grupul Ipsos a inregistrat, in primul semestru din acest an, un venit de circa 407,7 milioane de euro, in crestere de 26,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand a raportat un venit de aproximativ 321,8 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea venitului s-a datorat cresterii organice de 8,6%, schimbarilor efectuate in portofoliul de fuziuni (cu un impact de 14,1%) si efectului cursului valutar cu o contributie de 4%.

Conform unui comunicat al companiei, la aceasta crestere a contribuit toate diviziile grupului, dar cea mai dinamica crestere a fost inregistrata de Cercetarea de Advertising, urmata de Cercetarea de Marketing.

De asemeanea, si achizitiile efectuate la sfarsitul anului anului trecut si inceputul anului curent au avut un impact pozitiv asupra activitatilor grupului Ipsos in Europa si America de Nord.

Cresterea organiza a inregistrat un ritm mai lent in Europa decat pe pietele din America Latina si Asia-Pacific, cu exceptia Japoniei.

Grupul Ipsos a fost infiintat in anul 1975, la Paris, de catre Didier Truchot si a fost listat la bursa din Paris pentru prima data in anul 1999. In prezent, grupul isi desfasoara activitatea in 45 de tari.

Activitatea de cercetare de piata a Grupului Ipsos se desfasoara pe cinci specializari: advertising, marketing, media, satisfactia consumatorilor (CRM) si sondaje de opinie&cercetare sociala.

In anul 2005, Grupul Ipsos a inregistrat o cifra de afaceri de 718 milioane de euro.

HotNews.ro, G.I., 23 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *