LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

BitDefender va lansa o noua tehnologie pentru securitatea datelor

Divizia BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN a lansat spre testare versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi inglobata in viitoarea sa linie de produse pentru servere si statiile de lucru.

Un program de tip rootkit este un set de instrumente software realizat cu scopul de a ascunde procese care ruleaza, fisiere sau informatii despre sistem, permitand astfel unui “intrus” accesul in sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows.

Rootkit-urile modifica de multe ori parti din sistemul de operare sau se instaleaza ca parti componente ale acestuia.

Specialistii considera ca, incepand de anul viitor, un produs de securitatate a datelor, fara tehnologia antirootkit nu va mai fi in masura sa protejeze calculatoarele in fata acestor amenintari. In plus, aplicatiile rootkit sunt realizate astfel incat administratorul de sistem sa nu observe ca exista un utilizator neautorizat al sistemului.

Cel mai cunoscut exemplu? Scandalul din 2005 legat de Sony, companie acuzata ca ar fi inclus un astfel de program pe CD-urile cu muzica. Compania japoneza a motivat decizia prin intentia de a proteja drepturile de autor si a impiedica copierea melodiilor. In final, Sony a realizat impactul negativ al acestei decizii si a scos de pe piata CD-urile care contineau astfel de software.

“Am inceput dezvoltarea acestei noi tehnologii inca de anul trecut. Acum, ea va putea fi testata de pasionatii de tehnologie de pe pagina de internet beta.bitdefender.com. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor amenintari in timp real” a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO

Agora News, 14 aug 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT