LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Batalia pentru Booker se da intre 19 titluri

Lista lunga a nominalizatilor la Premiul Booker contine 19 titluri din 95 de nominalizari. Juriului i-a luat sase ore sa faca selectia. Luni a fost data publicitatii mult asteptata “lista lunga” a nominalizatilor pentru Booker Prize din 2006.

Juriul din acest an a fost constituit din Hermione Lee (presedintele juriului), Simon Armitage (poet si romancier), Candia McWilliam (scriitoare nominalizata la Booker Prize), criticul Anthony Quinn si actrita Fiona Shaw. Dezbaterile au durat mai bine de sase ore, un timp record in ultimii 40 de ani din istoria premiului.

Consacratii, cot la cot cu debutantii

“Avem multe regrete in ceea ce priveste citeva romane care au fost descalificate si am fi putut avea cu lejeritate o lista de 30 de titluri. Criteriile cele mai importante au fost diversitatea, originalitatea, dramatismul, arta narativa, interesul uman si vocile puternice din cartile de pe aceasta lista.

Este o lista in care autorii consacrati stau cot la cot cu debutantii”, a declarat Hermione Lee. Lista scurta a nominalizatilor din 2006 va fi data publicitatii pe 14 septembrie, iar cistigatorul va fi anuntat pe 10 octombrie, in cadrul unei ceremonii de decernare a premiului la Guildhall, la Londra, conform datelor de pe site-ul oficial The Man Booker Prize.

Un singur autor dintre cei 19 nominalizati a fost tradus in limba romana, si anume scriitoarea sud-africana laureata a Premiului Nobel Nadine Gordimer, al carei roman “La agatat” a fost recent publicat la Editura All in traducerea lui Dan Silviu Boerescu.

Anul acesta, scriitoarea a fost nominalizata cu romanul “Get a Life”. Favoritul agentilor literari este, in acest an, David Mitchell, propus pentru romanul “Black Swan Green”. Publicul o prefera in schimb pe Sarah Waters, cu romanul “The Night Watch”.

Cotidianul, Ioana Calen, 16 aug 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT