LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Raiffeisen achizitioneaza eBanka din Cehia

Raiffeisen International Bank-Holding AG a anuntat marti ca va achizitiona eBanka din Cehia dupa ce tranzactia a fost aprobata de Banca Nationala a Cehiei si de catre autoritatile in drept din Republica Ceha si Austria, potrivit unui comunicat de presa al bancii. Contractul a fost semnat la Praga pe 24 iulie anul curent, iar pretul pe care Raiffeisen il plateste este de 130 de milioane de euro.

La sfarsitul primului trimestru din anul 2006, activele nete ale eBanka se ridicau la 42 de milioane de euro.

Raiffeisen International va avea pe piata din Cehia circa 300 de mii de clienti de retail, in crestere cu 70% fata de perioada actuala. Reprezentantii companiei Raiffeisen International considera ca aceasta achizitie este una strategica prin care Raiffeisenbank incearca sa isi mareasca activitatea pe piata din Cehia, unde opereaza ca banca universala din anul 1993.

“Baza de clienti si cele 37 de sucursale ale eBanka reprezinta un impuls important pentru activitatea noastra de retail din aceasta piata”, a declarat Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International.

Raiffeisen International este subsidiara consolidata a Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB), care detine 70% din actiuni. Restul de 30% din actiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena.

Raiffeisen International este prezenta in 16 piete de regiune si coordoneaza una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est.

La sfarsitul primului trimestru 2006, bilantul total al Raiffeisen International era de cica 42 de miliarde de euro. Comparativ cu primul trimestru din 2005, profitul consolidat a crescut cu 34.

EBanka, banca de retail, a inceput sa functioneze in anul 1998 si avea ca unic actionar compania de asigurari din Cehia, Ceska Pojistovna, membra a Grupului PPF, principalul grup financiar din Republica Ceha.

La sfarsitul lunii martie, eBanka avea 900 de angajati si active de peste 610 milioane de euro.

HotNews.ro, G.I., 25 iul 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te