Noile state membre UE recupereaza terenul in privinta serviciilor publice on-line

0

Cateva dintre noile state membre al Uniunii Europene au ajuns sa depaseasca in privinta serviciilor publice on-line vechile state membre, Malta si Estonia trecand in primele trei locuri in aceasta privinta, potrivit unui studiu realizat de catre compania IT Capgemini, la cererea Comisiei Europene, informeaza publicatia electronica EuObserver.

Fata de anul trecut, Malta a avut o crestere spectaculoasa, sarind de pe locul 16 pe locul doi in topul tarilor cu cele mai bune servicii publice on-line, iar Estonia a urcat de pe locul opt pe locul trei la egalitate cu Suedia. Austria ocupa primul loc.

Raportul a fost realizat de catre compania de servicii IT Capgemini, care a analizat mii de site-uri din cele 25 de state membre ale Uniunii Europene precum si din Norvegia, Elvetia si Islanda, in domenii precum taxe, servicii sociale si autorizatii de constructii.

Rezultatele arata ca cele 10 tari care au aderat la UE in 2004 au depus eforturi considerabile de imbunatatire a serviciilor publice on-line, pentru a ajunge din urma vechile state membre. Astfel, in noile state membre UE, serviciile publice on-line au inregistrat o crestere de 10% comparativ cu situatia de anul trecut, pe cand vechile tari membre UE au raportat o crestere modesta de doar 6%.

Raportul lauda politicile e-guvernamentale intreprinse de executivul maltez si concluzioneaza ca tarile mici ca dimensiune pot progresa mai repede cand factorii de decizie iau masurile cuvenite.

HotNews.ro, A.V., 30 iun 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *