Ducele de Edinburgh jigneste Romania

0

Gafa incredibila la adresa Romaniei a Ducelui de Edinburgh, sotul reginei Elisabeta a II-a. La ceremonia de decernare a unor premii patronate de printul-consort acesta a afirmat ca in Romania sunt atit de multe orfelinate de parca ar fi nascuti copii tocmai pentru a le umple.

Dialogul purtat cu unul dintre tinerii premiati l-a “ajutat” pe printul Philip sa isi imbunatateasca recordul de glume proaste, despre care s-au scris deja mai multe carti. Cand a aflat ca laureatul a lucrat ca voluntar in Romania, ducele de Edinburgh a replicat:

“Romania? “Doar nu te-ai dus acolo ca sa ajuti in vreun orfelinat!”

Tanarul a spus ca nu, iar sotul reginei a continuat: “Pai da, sunt atatea orfelinate acolo incat ai impresia ca oamenii fac copii ca sa le ocupe”. Dupa aceste remarci , in sala s-a asternut linistea , a relatat unul dintre cei prezenti care a si povestit intamplarea pe Internet. Au preluat-o imediat ziarele, intre care “The Sun” si “Edinburgh News”.

Tony Allen, reprezentantul organizatiei caritabile Romanian Orphans Appeal, a calificat comentariile ducelui de Edinburgh drept dezgustatoare. Ziaristii au cerut o confirmare oficiala a Palatului Buckingham. Raspunsul a fost: “Nu comentam conversatiile particulare pe care Ducele de Endinburgh le-ar fi putut avea sau nu”.

Presa insulara anticipeaza insa o replica dura a printului Charles catre tatal sau. Printul mostenitor patroneaza o fundatie care ajuta copiii din Romania.

TVR, 09 iul 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *