LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, December 12, 2017

Cristian Sima: Dolarul ar putea atinge 33 – 35.000 de lei pana la sfarsitul anului

Pretul petrolului pe piata mondiala a depasit, joi, pragul de 76 de dolari barilul, un maxim istoric de cand barilul se tranzactioneaza la piata din Chicago.

Analistul economic, Cristian Sima, a declarat pentru HotNews.ro ca nu tensiunile din Israel, Fasia Gaza si atacul Israelului asupra unor tinte din Liban sunt cauza cea mai importanta a cresterii pretului petrolului. El spune ca tendinta de crestere a fost observata inca de zilele trecute, cand s-au anuntat stocurile de petrol si de produse din petrol.

Sima afirma ca, in cateva zile, se asteapta ajungerea pretului barilului de petrol la 80 dolari, ceea ce ar produce un inceput de recesiune in economia americana si in cea europeana.

“O justificare a faptului ca nu conflictul din Israel face ca bursele sa se prabuseasca si ca pretul petrolului sa creasca este faptul ca dolarul nu se depreciaza, ci se apreciaza. Refugiul va fi in dolari, aur si petrol. Deci, investitorii vand actiuni atat in Europa cat si in SUA.

Se preconizeaza ca dolarul sa se aprecieze mai ales in raport cu yenul si moneda euro”, considera Cristian Sima.

Situatia de pe bursa internationala a influentat deja, joi, si bursa romana care a pierdut aproape 4% din volumul tranzactiilor. Explicatia ar fi, potrivit lui Sima, ca fondurile straine de investitii care opereaza la noi pe piata se ghideaza dupa tendinta la nivel international, unde se constata o scadere a tranzactiilor si o crestere a vanzarilor de actiuni la preturi mai mici.

Cristian Sima a declarat ca, ceea ce ar trebui sa preocupe foarte tare Romania, este faptul ca odata cu apropierea dobanzii de 6% pe dolar, in raport cu 8,75% pe lei “vom avea niste retrageri de capital in moneda forte din Romania si s-ar putea ca, la sfarsitul anului, dolarul sa fie cotat la 33.000-35.000 de lei”.

HotNews.ro, C.N.A., 13 iul 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te