Cat de tentati mai sunt romanii din mediul urban sa emigreze

0

Mai mult de jumatate dintre romanii care au raspuns in cadrul unei cercetari de piata realizate de www.SMARTfinancial.ro in randul propriilor cititori au declarat ca s-au interesat cel putin o data despre posibilitatea de emigrare (50,65%).

Totusi, aproximativ 20% dintre cei chestionati sunt chiar interesati sa emigreze in acest moment, fapt ce arata si o oarecare scadere fata de anii precedenti, cand tentatia plecarii din tara era mai mare.

Rezultatele prezentului sondaj nu sunt reprezentative la nivelul intregii populatii, ci in mediul urban, persoane cu venituri medii si mari, varsta 25-35 de ani in principal, persoane active social, cu acces la internet, ceea ce reprezinta, de altfel, si targetul publicatiei financiare exclusiv electronice www.SMARTfinancial.ro.

La intrebarea “Cunoasteti persoane care au emigrat?”, 96,1% au raspuns “Da”, ceea ce arata insa numarul mare de persoane ce au parasit Romania – legal sau nu. Optimismul romanilor este foarte redus, 57,14% afirmand ca, pentru viitor, considera emigrarea o posibila solutie.

Privind motivele unei posibile emigrari, cele mai des invocate au fost lipsa banilor, dar si nemultumiri privind societatea romaneasca; doar 6,49% dintre persoane au declarat ca ar emigra doar pentru a gasi un job.

SmartFinancial.ro, 26 iul 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *