LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Cosmote intra in topul celor mai performante companii IT&C din lume

Grupul elen Cosmote se plaseaza pe locul 80 in topul celor mai performante companii din industria mondiala IT&C, potrivit listei Industria Tehnologiei 100, realizata de revista BusinessWeek. Cosmote ocupa locul sase in lume in privinta ratei de recuperare a capitalului dupa dupa Amazon.com, Dell, BT Group, Accenture si Nextel Partners si locul 65 in ceea ce priveste profiturile actionarilor.

Clasamentul a fost realizat luand in calcul criterii-cheie, printre care rata de recuperare a capitalului, profitul actionarilor, cresterea veniturilor si venitul total.

“Cea mai mare companie de telefonie mobila din Grecia se regaseste pentru prima data anul acesta in top IT 100, pe masura ce isi continua dezvoltarea in Europa de Est.

Dupa ce anul trecut a achizitionat operatori de telefonie mobila in Romania, Bulgaria si Macedonia, Directorul Executiv Evangelos Martigopoulos a semnat recent un acord in valoare de 1,6 miliarde USD in vederea preluarii companiei GERMANOS, un retailer elen de telefonie mobila ce are o retea extinsa de magazine in Estul Europei, care ar putea aduce un si mai mare beneficiu imaginii COSMOTE”, spun realizatorii clasamentului.

Grupul Cosmote are mai mult de 8,8 milioane de clienti in regiunea Europei de Sud-Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile in care ofera servicii (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia).

Cosmote Romania s-a lansat la sfarsitul anului 2005, in prezent reteaua de distributie a companiei detinand 500 de magazine si peste 9.000 de puncte de vanzare independente. Dupa primele patru luni pe piata romaneasca, Cosmote a atins un numar de peste 275.000 de clienti. Compania are in momentul de fata 90% acoperire a populatiei si aproximativ 75% acoperire geografica in Romania.

In primul trimestru al acestui an, Cosmote Romania a inregistrat pierderi nete de 19,1 milioane euro. In aceeasi perioada, Grupul Cosmote a inregistrat un profit de 75,2 milioane euro, in crestere cu 0,8% fata de perioada similara a anului trecut.

HotNews.ro, A.V., 10 iul 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT