Programul “Rabla”, functional de luni

0

De luni, centrele de colectare vor primi masinile mai vechi de 12 ani, in schimbul carora proprietarii vor primi un bon valoric de 3.000 de lei, pe care vor putea sa-l utilizeze ca avans la cumpararea unui autoturism nou.

Cumpararea se poate face in rate sau cu banii jos, dar nu prin leasing. Cei interesati au la dispozitie mai multe marci, autohtone sau importate. Suma aprobata de guvern ajunge pentru 16.500 de masini.

Dosarul, depus pana pe 5 septembrie

Pentru a se inscrie in program, cel care vrea sa scape de vechiul autoturism trebuie sa se prezinte la un dealer autorizat, cu actul de identitate si certificatul de inmatriculare al masinii uzate.

Trebuie completat formularul numit “nota de acceptare eliberata de producator”, iar optiunea pentru marca si modelul noului autoturism se face la dealer.

Solicitantii sunt trecuti si pe o lista de asteptare. La Radacini SRL, sucursala Grivita – erau ieri 270 de persoane pe lista care doreau sa cumpere mai ales autoturisme Matiz, in timp ce la Adras, sucursala Militari, erau inregistrate 200 de persoane pentru Loganuri.

Dosarul trebuie completat in maximum o luna de la data inscrierii cu toate actele recomandate de dealer.Dupa inscriere, rabla trebuie dusa la REMAT, lista completa a operatorilor fiind publicata pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu (www.afm.ro) – care elibereaza si “certificatul de distrugere a autoturismului uzat”.

Este important sa faceti o copie legalizata dupa acest certificat, pentru dosar, deoarece originalul ar putea sa fie retinut de politie la radierea masinii.

Functionala sau nu?, asta-i intrebarea

Daca e sigur ca masina uzata trebuie sa fie inmatriculata in Romania si ca posesorul ei trebuie sa fie cetatean roman, ieri nu se stia inca daca masina trebuie sa fie in stare de functionare.

Evenimentul Zilei, 07 iul 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *