LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Dexia-Kom si BT Securities finanteaza cu 52 milioane lei primaria Targu-Mures

Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria (Dexia-Kom) si BT Securities SA vor finanta cu 52 milioane lei primaria Targu Mures pentru realizarea unor proiecte de investitii pentru comunitatea locala, informeaza societatea de brokeraj. Consortiul a fost ales in cadrul unei licitatii publice la care au participat 3 ofertanti.

Proiectul de finantare licitat consta in contractarea unei linii de credit bancar revolving de tip “Bridge Loan” pe o perioada de 24 luni, credit ce urmeaza sa fie rambursat prin vanzarea unor obligatiuni municipale.

Potrivit reprezentantilor societatii de brokeraj, emisiunea de obligatiuni va fi derulata in doua serii si se intentioneaza listarea acestora la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea totala a finantarii, de 52 milioane lei, este compusa dintr-un credit punte pentru primii doi ani, in valoare de 20 milioane lei, refinantat prin emisiunea primei serii de obligatiuni municipale.

A doua emisiune de obligatiuni municipale va completa valoarea totala a finantarii acordata pe o durata de 20 de ani. Obligatiunile vor avea rambursari trimestriale si maturitate finala in 2026.

Fondurile acordate vor fi folosite pentru modernizarea de locuinte sociale, amenajarea de strazi, extinderea retelei de apa, modernizarea sistemului de energie termica si amenajarea statiei de epurare la groapa de gunoi.

“Aceasta este a doua finantare pe care Dexia Kommunalkredit Bank o acorda in judetul Mures, dupa creditul in valoare de 4,35 milioane euro acordat Consiliului Judetean Mures la inceputul acestui an”, a declarat Roxana Lazar, CEO Dexia Kommunalkredit Romania.

Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom) este parte a grupului Dexia si este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est. In urmatorii 5 ani, Dexia Kommunalkredit Bank intentioneaza sa fie printre primii jucatori de pe piata finantarilor publice in Europa Centrala si de Est.

In Romania, pentru a contribui la dezvoltarea segmentului de finantari publice, Dexia Kom a deschis un birou de business in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public.

BT Securities este societatea de brokeraj a Bancii Transilvania, componenta principala a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Compania s-a infiintat in 1999 iar in prezent se situeaza in topul primelor cinci societati de servicii de intermediere financiara din punctul de vedere al valorii tranzactionate atat la Bursa de Valori Bucuresti, RASDAQ, cat si la bursa de marfuri si produse financiare derivate de la Sibiu, cu o cota de piata de 5,6%. De asemenea, firma este cea mai mare firma de brokeraj pe retail.

HotNews.ro, A.V., 05 iul 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT