LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Tuesday, September 26, 2017

Soare, omul lui Vintu, va pazi pensiile private ale romanilor

Fostul presedinte al grupului Gelsor a fost numit in Comisia de supraveghere a pensiilor private.

Parlamentul a decis ieri cine va pazi banii de pensie privata a romanilor. Vlad Soare, fost presedinte al Grupului Gelsor, un apropiat al controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, va face si el parte din Consiliul Comisiei de supraveghere a sistemului privat de pensii.

Potrivit legii, Comisia de supraveghere are cinci membri, din care trei sunt nominalizati de partide, iar doi de Consiliul Economic si Social, care are dreptul la doua propuneri, una din partea patronatelor, cealalta a sindicatelor.

Suspiciunea ca Vlad Soare este omul lui Vintu in afacerea pensiilor private a fost generata de faptul ca acesta a fost propus ca membru in Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private de CNSLR-Fratia, formatiune sindicala extrem de apropiata de “parintele FNI”.

De altfel, prima optiune a CNSLR-Fratia a fost Ioan “Niki” Andrei, primul presedinte al SOV Invest si un foarte bun prieten al lui SOV.
Negocieri furtunoase

Parlamentul a decis ieri ca institutia va fi condusa de Mircea Oancea, candidatul PD la functia de presedinte. Vicepresedinte va fi Ioan Giurascu, fost sef al Casei Nationale de Pensii pe timpul guvernarii PSD.

Ceilalti trei membri din conducerea comisiei sunt Doru Frunzulica, fost secretar de stat al PSD si fost prim-vicepresedinte al UGIR, si reprezentantul PC, Stefan Prigoreanu, director la firma de asigurari si brokeraj Millenium Insurance Broker.

Pana a se ajunge la aceasta formula de conducere a Comisiei de supraveghere a sistemului privat de pensii, reprezentantii partidelor au negociat intens reprezentarea, ajungandu-se uneori chiar la situatii tensionate.

La un moment dat, discutiile s-au blocat din cauza PSD, care isi dorea functia de vicepresedinte si care contesta nominalizarea lui Vlad Soare pentru o functie in comisie, pe motiv ca acesta are, mai degraba, experienta in falimente.

Amic, angajat, asociat cu Vintu

Vlad Soare a fost timp de sapte ani viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), intre 1991 si 1998. Din aceasta perioada dateaza si prietenia cu Sorin Ovidiu Vintu. Legaturile celor doi s-au cimentat in jurul echipei de fotbal FC National, patronata de Banca Nationala a Romaniei, in care a fost implicat actionarial si Vintu.

In 1999 a fost angajat de SOV ca presedinte al grupului Gelsor, pe care l-a condus pana la prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), in vara lui 2000. De altfel, presa vremii a consemnat faptul ca inainte de a pleca de la Bancorex, Soare a aprobat pentru Vintu o emisiune de obligatiuni de 50 de miliarde de lei.

Evenimentul Zilei, 29 iun 2006
Comment Form

  • Carlos: Ai nevoie de un împrumut? Ați căutat unde să obțineți un împrumut? Ați
  • Voyance 2017: En effet, cette réalisation est une vraie merveille, merci pour cet article en
  • benjamin: Misiunea noastră este să descoperim o soluție câștigătoare pentru toate pr
  • 86Lettie: I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you c
  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
Click Now!