Pascu-noul vicepremier desemnat de PC

0

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat, duminica, inainte de votul asupra rezolutiei Consiliului National, ca a renuntat la nominalizarea pentru functia de vicepremier, considerand ca pentru acest post este nevoie de un “om mai tanar”. Deputatul Bogdan Pascu a fost desemnat de Partidul Conservator pentru postul de vicepremier.

Intrebat care a fost motivul pentru care a renuntat la nominalizare, Dan Voiculescu a spus ca Biroul Permanent, reunit duminica, inainte de Consiliul National, a considerat ca “este bine sa fie un om mai tanar, un om care sa asigure transferul de putere de la seniori la tinerii maturi”.

In plus, Voiculescu a negat afirmatiile potrivit carora ar fi vorba de un “santaj” al conservatorilor asupra partenerilor din coalitie.

Deputatul Bogdan Pascu, anuntat de liderul PC pentru postul de vicepremier, este in prezent lider al grupului parlamentar conservator din Camera Deputatilor, face parte din structurile de conducere ale partidului si este presedinte al Fundatiei Umaniste “Dan Voiculescu”. Bogdan Pascu este nascut in 1967, in Bucuresti.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Pascu este, din 2000 pana in prezent, director general al Fundatiei Umaniste “Dan Voiculescu”. Intre 1998 si 2000 a fost director comercial la Automative Trading Services SRL, intre 1993 si 1998 director comercial la DOM Grup, iar intre 1992 si 1993 director comercial la BACO Import-Export SRL.

In perioada 1999 – 2000 a urmat programul MBA romano-canadian, specializarea Finante si anterior a facut studii postuniversitare la A.S.E. Bucuresti, cu specializarea Managementul firmei, dupa ce a urmat si cursurile Universitatii Politehnice, la Facultatea TCM.

In ceea ce priveste activitatea politica, Pascu a fost vicepresedinte al PUR, purtator de cuvant al PUR (2003 – 2004) si sef al Corpului de evaluare si control al acestui partid (2002 – 2004).

De asemenea, Bogdan Pascu este membru al Biroului Politic, al Biroului Permanent si al Consiliului National al PC, precum si membru al Comitetului executiv de conducere al Partidului Conservator.

La ultimele alegeri generale, Bogdan Pascu a fost ales deputat in circumscriptia Ialomita, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR. Din februarie 2005 este lider al grupului parlamentar PC din Camera Deputatilor.

In declaratia de avere, deputatul arata ca detine un teren intravilan, in comuna Voluntari, de 1.152 mp, cu valoare de impozitare de 42.580 de euro, dobandit in 2005 prin cumparare, precum si un apartament in Bucuresti, de 76,9 mp, dobandit prin mostenire in 2004.

El mentioneaza, de asemenea, cateva conturi si depozite in lei si valuta la Banca Romaneasca si BRD, precum si faptul ca detine actiuni la mai multe societati: Altur S.A., Banca Romana pentru Dezvoltare, Rompetrol Rafinare S.A., SIF Oltenia, SNP Petrom S.A., Socep S.A., Banca Transilvania.

HotNews.ro, 26 iun 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *