Vodafone a devenit tinta unei eventuale preluari

0

Compania Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, ar putea fi preluata ca urmare a presiunii actionarilor, dezamagiti de performantele economice ale companiei si de perspectivele de crestere. In acest moment compania Vodafone are o valoare estimata la 142 de miliarde de dolari, informeaza site-ul Scottsman.

Preluarea Vodafone ar fi un proces foarte dificil dar nu imposibil, analistii citati de Scottsman considerand ca fondurile de investitii dispun de rezerve foarte mari si exista o tendinta a acestora de a se orienta catre companii gigant. De asemenea, posibilitatea preluarii de catre un singur ofertant este foarte redusa, ca urmare a valorii companiei.

Cea mai probabila varianta este aceea a formarii unui consortiu de fonduri de investitii si companii din domeniul telecomunicatiilor care sa formuleze o oferta concreta de preluare.

Surse neconfirmate au inaintat varianta potrivit careia fondul american de investii Blackstone, impreuna cu societatea spaniola Telefonica si compania Verizon Communications, a inaintat deja o oferta de 96 de miliarde de lire sterline. Informatia nu a fost confirmata de nici una din parti.

HotNews.ro, V.T., 03 mai 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *