LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, December 18, 2017

Primul condamnat pentru atentatele din 11 septembrie

Cetateanul francez de origine marocana, Zacarias Moussaoui singurul acuzat pentru atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, a fost condamnat, joi, oficial la inchisoare pe viata, la numai o zi dupa ce o curte de jurati din Virginia i-a crutat viata si a respins argumentele Guvernului SUA potrivit carora Moussaoui ar trebui sa fie executat, scriu agentiile internationale de presa.

Judecatorul Leonie Brinkema l-a condamnat pe Moussaoui, in varsta de 37 de ani, la inchisoare pe viata fara posibilitatea de a fi eliberat pe cautiune, tinand astfel cont de recomandarea juriului de la Tribunalul din Alexandria care refuzase sa-l condamne la moarte.

“Dumnezeu o sa-l salveze pe Oussama ben Laden. Nu-l veti prinde niciodata!” a spus condamnatul, in ultima sa interventie.

Moussaoui membru al retelei teroriste al- Qaeda va fi cel mai probabil trimis la inchisoarea federala de maxima securitate din Florence, Colorado, scrie Reuters.

Juriul considerat ca prin actiunile lui, Zacarias Moussaoui nu a determinat moartea celor 3 000 de persoane, victime ale atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA.

Cetateanului francez de origine marocana, Zacharias Moussaoui, fusese a fost condamnat, miercuri, la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat conditionat, de o curte cu jurati din SUA.

El a scapat de sentinta capitala, condamnare la moarte pentru ca cei 12 jurati nu au convenit in unanimitate, asa cum cere procedura juridica americana, ca Zacharias Moussaoui sa primeasca pedeapsa cea mai mare.

“America, ai pierdut! (…) , Am castigat”, a strigat Moussaoui la iesirea din sala.

Procurorii federali argumentasera ca Moussaoui este la fel de vinovat ca si autorii atacurilor, pentru ca nu a vrut sa informeze autoritatile in legatura cu iminenta atentatelor din septembrie 2001.

Juratii au recomandat, miercuri, condamnarea la inchisoare pe viata a lui Zacarias Moussaoui mai degraba decat executia pentru rolul jucat in pregatirea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Presedintele George W. Bush a declarat ca decizia Tribunalului din Alexandria (Virginia), de a-l condamna pe Zacharias Moussaoui la inchisoare pe viata reprezinta sfarsitul cazului.

Moussaoui, cetatean francez de origine marocana, este pana acum, singurul judecat pentru atentatele teroriste din 11 septembrie care au zguduit Statele Unite.

HotNews.ro, C.N.A., 04 mai 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te