LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Sunday, December 17, 2017

Orange si Vodafone pregatesc 3,5G

Orange Romania va lansa, in 2007, tehnologia HSDPA, care va permite furnizarea de servicii de telecomunicatii la viteze superioare, de tip 3,5 G, iar pana la finele lunii iunie, oferta operatorului va include si comunicatiile 3G, a declarat directorul comercial al companiei, Thierry Millet.

“De asemenea, Orange Romania va extinde aria de acoperire de tehnologiei EDGE (2,75G) la nivel national, in prezent fiind disponibila in toate orasele resedinta de judet si in zona litoralului”, a mai spus Millet.

Pe piata autohtona, serviciile 3G au fost lansate in aprilie 2005 de Vodafone Romania, iar cele bazate pe tehnologia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) au fost prezentate de acelasi operator la CERF 2006.

Telefonia mobila de generatia a treia permite utilizatorilor acces rapid la internet, transfer de date, imagini, ascultarea de muzica pe telefonul mobil, precum si vizualizarea paginilor web cu elemente grafice si servicii de localizare.

Testari la CERF

HSDPA permite acces la internet si transfer de date la viteze de 1,4 Mb pe secunda, iar dezvoltarile viitoare vor permite rate de transfer de 3,6 Mb pe secunda. Sistemul 3G permite viteze de numai 0,3 Mb pe secunda.

“In prezent, solutia poate fi testata la standul companiei din cadrul expozitiei CERF 2006. Clientii nostri vor plati doar pentru transferul imaginilor pe telefonul mobil”, a adaugat Millet.

Reprezentantul operatorului a anuntat ca Orange Romania urmeaza sa incheie un parteneriat cu Politia Rutiera pentru furnizarea de imagini privind traficul rutier pe DN 1 prin intermediul mai multor camere video.

In prezent, detin licente pentru servicii 3G operatorii GSM Vodafone Romania si Orange Romania. Vodafone Romania a lansat serviciile 3G in aprilie 2005 si, in decurs de opt luni, operatorul a atras 97.300 de clienti 3G. Oficialii Orange Romania au anuntat ca vor include in oferta companiei acest tip de servicii pana la finele lunii iunie 2006.

Se dau licente noi

Alte doua licente de telefonie din generatia a treia (3G) vor fi scoase la licitatie. Caietul de sarcini va fi prezentat spre consultare pana la finele lunii mai, a declarat presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Catalin Marinescu.

“Ulterior, dupa ce vom primi observatiile si propunerile din partea reprezentantilor industriei de profil, vom publica varianta finala a documentului”, a adaugat Marinescu, fara sa ofere detalii cu privire la termen.

Evenimentul Zilei, 05 mai 2006
Comment Form

  • BARRY: aveți nevoie de un credit de urgență prin e-mail acum: barryhonestloancompany
  • voyance gratuite par mail rapide: Penso, e attraverso tutti gli articoli, che tu abbia padroneggiato il tuo sogget
  • voyance Email: Record eccellente, continua in questo modo
  • Marius: Buna ziua domnu Gigi, Mă numesc Marius și aș vrea dacă puteți să mă aju
  • RecenziiReale: O colega de munca mi-a recomandat acest produs, dupa ce avusesem o disputa pe te