Sustinatorii Firefox au lansat o campanie impotriva IE

0

Un grup de “activisti” din Massachusetts a lansat o campanie agresiva pentru a determina utilizatorii browserului Microsoft Internet Explorer sa treaca la Mozilla Firefox

Folosindu-se de un nou program lansat de Google, campania numita Explorer Destroyer, plateste un dolar pentru fiecare referinta la Firefox facuta prin Google Toolbar, conform site-ului web al grupului.

“Deja ne dorim ca oamenii sa treaca pe Firefox. Acum a sosit timpul sa tratam problema la modul serios”, se arata pe site. “Google va plati un dolar pentru fiecare nou utilizator Firefox.

Acum va puteti pune in practica idealurile, puteti salva oamenii de paginile pop-up si spyware si puteti castiga bani seriosi”, se mai arata in mesajul de pe site.

Google nu a oferit comentarii pe aceasta tema, dar motorul de cautare ofera cate un dolar pe utilizator site-urilor care genereaza download-uri ale Firefox prin Google Toolbar.

Conform site-ului Explorer Destroyer, grupul le ofera detinatorilor de pagini web un script care detecteaza daca un vizitator foloseste IE. In acest caz, vizitatorul va vedea pe ecran o alerta care il va sfatui sa descarce Firefox pentru a putea vizualiza site-ul in conditii mai bune.

De cate ori un utilizator trece de la IE la Firefox in urma acestui mesaj, operatorul site-ului web va beneficia de o plata de un dolar, in cazul in care este inscris in programul Google AdSense.

Sunt trei tipuri de alerte pe care detinatorii de site-uri le pot posta pe paginile lor: “gentle encouragement”, “semi-serious”, sau “dead serious”.

Daca detinatorul unui site web opteaza pentru “gentle encouragement”, vizitatorii care utilizeaza IE vor vedea un banner in partea de sus a paginii, care ii va incuraja sa descarce Firefox.

Un site care opteaza pentru varianta “semi-serious” va afisa o pagina splash care va incuraja vizitatorul sa isi descarce browserul Firefox, cu un link de download.

Cei care aleg alerta “dead serious” vor bloca total accesul utilizatorilor IE la site, informandu-i ca trebuie sa descarce Firefox pentru a putea intra pe acesta. Un demo cu un asemenea mesaj poate fi vazut aici.

In plus fata de site-ul Explorer Destroyer, de unde utilizatorii pot descarca script-urile pentru site-urile lor si pot afla mai multe detalii, grupul a mai lansat un site care parodiaza IE si ofera o serie de motive pentru care utilizatorii IE ar trebui sa treaca la Firefox.

Chip Online, Lucian Bitai, 27 apr 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *