Romanii au cumparat cu 50 la suta mai multe maşini, anul trecut.

0

Folosirea telefoanele mobile nu conduce la cancer sau la un risc sporit de tumori cerebrale. In cadrul celui mai mare studiu realizat in aceasta privinta pana acum si la care au participat oameni de stiinta de la Universitatea din Leeds, Institutul de Cercetari in Domeniul Cancerului si Centrul Medical Queens din Nottingham, au fost studiate 2782 de persoane din Marea Britanie.

Toti cei 2782 de oameni care au luat parte la acest studiu au fost intervievati asupra modului in care au folosit telefoanele mobile in ultimii 10 ani. Ei au fost rugati sa-si aminteasca cu exactitate cat de mult au folosit telefoanele, cat de des au apelat la hands-free si ce modele de telefoane au folosit.

Doctorul Patricia McKinney unul din initiatorii cercetarii a declarat: “Pentru cei utilizeaza frecvent telefonul mobil, nu s-a descoperit un risc crescut de aparitie a unei tumori cerebrale”. Tot ea a spus ca aceste tumori apar si pe partea pe care nu o folosim cel mai adesea cand vorbim la telefon.

Desi studiul a furnizat vesti bune, cercetatorii nu au afirmat ca telefoanele mobile nu prezinta absolut nici un risc pentru sanatate. Recomandarea a fost ca cei foarte tineri sa nu foloseasca telefonul mobil in exces.

Desi rezultatele studiului sunt imbucuratoare, inca nu se cunoaste efectul pe termen lung al folosirii indelungate a telefonului mobil. Deasemenea, cercetatorii au insistat asupra necesitatii viitoarelor investitii in cercetarea cauzelor care duc la aparitia tumorilor cerebrale.

Sursa: BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *