Google isi mareste cota de piata in fata rivalului Yahoo!

0

Citand date aparute pe comScore, compania Bear Stearns a afirmat ca Google isi mareste cota de piata in fata rivalului Yahoo in Statele Unite. In luna noiembrie Google a avut o cota de piata de 71,3 % fata de 68,9 % in luna luna precedenta.

Rata de crestere a fost aproape dubla decat a tuturor celorlalte companii care ofera motoare de cautare. Google isi mareste astfel distanta pe care a avea in fata rivalilor Yahoo si Microsoft.

Analistul Robert Peck afirma ca: “Aceasta crestere a cotei de piata a venit mai ales prin scaderea cotei de piata pentru Yahoo! si MSN. De asemenea trebuie subliniat faptul ca comScore nu ia in considerare piata asiatica unde Yahoo! este puternic prezent”.

Tot Robert Peck a lansat ca tinta pentru Google un pret de 550 $ pe actiune. In prezent actiunile Google sunt cotate la Nasdaq la 471 $ pe actiune, in timp ce Yahoo! este cotata la un pret de 41 $ pe actiune iar Microsoft 27 $ pe actiune.

Datele mai arata ca Google isi mareste cota de piata din ce in ce mai mult si pe pietele europene in dezvoltare. Peck declara ca: “Asteptam ca Google sa continue sa isi mareasca cota de piata mai ales ca beneficiaza de un spatiu mult mai larg in presa, de imbunatatiri ale serviciilor oferite dar si de lansarea unora noi”.

Sursa: Bloombiz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *