LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup

Arhivă Stiri


Monday, August 21, 2017

Cel putin 45 romani au murit din cauza frigului naprasnic

45 persoane si-au pierdut viata, in ultimele zile, din cauza temperaturilor foarte scazute, potrivit ultimului bilant al ministerului Sanatatii si mai multe au ajuns la spital suferind de hipotermie si degeraturi.

Potrivit unui comunicat al ministerului Sanatatii pana joi, 26 ianuarie, 8 persoane au murit de frig in Botosani, in Timis – 5 persoane, in Galati, Constanta, Mures si Prahova au murit din cauza temperaturilor foarte scazute cate 3 persoane, in Bucuresti, Bacau, Ialomita – cate 2 persoane iar in Dolj, Covasna, Mehedinti, Bacau, Braila Dambovita, Neamt, Suceava, Maramures, Valcea, Arad,

Dambovita, Bistrita, Harghita si Iasi – cate o persoana a decedat din cauza gerului.

Majoritatea deceselor au fost cauzate de insuficienta cardio-respiratorie, consumul de alcool, ori stop cardio-respirator cauzat de hipotermie, spun medicii. Cei mai afectati sunt oamenii fara locuinta, pentru care adaposturile puse la dispozitie de autoritati sunt insuficiente.

In tara mai multe scoli au fost inchise din cauza frigului, iar in Bucuresti 21 de spitale nu mai fac internari.

Cea mai grava situatie a fost in Botosani unde ministerul Educatiei a dispus inchiderea tuturor scolilor pentru 48 de ore.

Dunarea a inghetat in proportie de 60 % iar porturile au fost inchise, din nou, miercuri, din cauza gerului. Din cauza temperaturilor foarte scazute, marea este inghetata la mal. Autoritatile portuare au transmis avize de furtuna tuturor navelor aflate in porturi, sa ia masuri suplimentare de siguranta pentru a preveni accidentele.

In ultimele nopti, mercurul din termometre a coborat chiar pana la minus 32,5 de grade la Miercurea Ciuc, -28 de grade la Intorsura Buzaului iar ziua s-au inregistrat temperaturi sub -20 de grade in unele regiuni.

Din cauza vantului simtim ca e mai frig cu zece grade decat arata termometrele, spun meteorologii.

Meteorologii spun ca numai spre sfarsitul saptamanii, mercurul din termometre va creste usor, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.

HotNews.ro, 26 ian 2006
Comment Form

  • Claudia: Bună ziua domnu Gigi! Ma numesc Claudia și am 21de ani și 3 fetite și locui
  • Harry Felix: Përshëndetje, Shumë falënderime janë sinqerisht të sinqerta, Z. / Znj K
  • david: Aveți nevoie de un împrumut de 2% pentru a vă anula datoriile / facturile sau
  • Tatiana: Ma numesc Tatiana, nascuta la 18.05.1986. Daca e posibil Dl Becali sa imi expedi
  • coconu florin: coconuflorin@yahoo.com Email-ul meu. In mesajul de mai sus nu-l pusesem.
Click Now!